Som medlem af Hjortspringbådens Laug

Har du mulighed for at være sammen med mennesker, der interesserer sig for mange aspekter indenfor den tidligste Jernalder og før.
For eksempel arbejdes der med:
Jørgen Jensen, Danmarks Oldtid, bind 3

Den forhistoriske tid

Er den periode af Danmarks historie vi beskæftiger os med. Den går fra tidernes morgen i Danmark, dvs. fra Jæger Stenalderen, ca. 12.000 år fvt. og til slutningen af Jernalderen - Vikingetid, ca. år 1100.

Vores hovedinteresse er Ældre Jernalder / Førromersk Jernalder / Keltisk Jernalder, der er mange navne for den samme periode, som er fra år 500 fvt. til år 0.

Selvfølgelig er tiden, hvor Hjortspringbåden blev bygget særdeles vigtig for os, det er omkring år 350 fvt.

Vi har meget litteratur man kan fordybe sig.
Afprøvning af Tilia med prof. besætning
Besætning på vej om bord

At bygge båd

Vores rekonstruerede Hjortspringbåd - Tilia Alsie - er jo bygget, men vi arbejder stadig på at finde ud af hvordan den er at sejle med; hvorfor den er så god og der hvor der mangler dele i det originale fund, at udtænke hvordan man kunne have gjort i forne tider.
Det kan man, måske lidt prætentiøst, kalde eksperimentel arkæologi.

En enestående båd

Fordi Tilia er repræsentant for den eneste "Helleristningsbåd" der nogenside er fundet og som også kan sejle, så er vi forpligtiget til at dokumentere hvordan båden er som fartøj.
Derfor når vi er ude at sejle, prøver vi at planlægge nogle forsøg der kan belyse de maritime egenskaber ved båden: paddelteknik, brug af ror og dets placering, både for og agter. Vore erfaringer bliver beskrevet i vores nyhedsbrev og mere udførligt i rapporter i en dokumentsamling, vi kalder Medlemsmappen.
Vi sejler også for vores fornøjelses skyld og for at vise båden frem til forskellige arrangementer.