Her kan du finde os

Der er skiltet ved alle tre veje til Hjortspringbåden:

 • Møllegade / Ellehave
 • Dyvigvej - officiel indkørsel til parkeringsplads, bemærk at man gerne må parkere på græsset
 • Dyvigvej / Ellehave

Vejviserplakat

Forskellige relevante steder på Als, er flg. plakat opsat:

Årets plakat, 2020.

Årets plakat i A4-format kan hentes her i PDF-format (åbner et nyt vindue).
Design: KVV & ISR

En fotograf kom forbi

Forestil dig dette - efter at have boet i over 40 år på øen Als, havde jeg aldrig set rekonstruktionen af “Hjortspringsbåden” fra den keltiske jernalder, indtil sidste år, 2020!

Jeg havde passeret mange gange på vej til havnen ved Dyvig, men var aldrig kommet ind. En dag i sommeren 2020 kørte jeg hjem fra Dyvig, og jeg kørte forbi endnu en gang, men bemærkede derefter et skilt ”åbent i dag”. Jeg stoppede min bil, vendte rundt og kørte ind.

Ved ankomsten blev jeg mødt ved døren af ​​en frivillig dame, der viste mig rundt, efter at jeg havde set filmen om bådens historie og de mange timer, der blev lagt af frivillige til at genskabe jernalderbåden ud fra rester fundet i lokalområdet. Hele båden blev genskabt med håndværktøj, kopieret fra værktøj fra denne periode. Jeg fik også vist smedeværkstedet, der vækkede gode minder fra min barndom, hvor jeg også blev rimelig dygtig som smed. En tanke skabte en ny tanke, og inden jeg var færdig med min tur, spurgte jeg, om det ville være muligt at se smeden i aktion. Jeg mødte Johannes et par uger senere, og inden for en halv time var smedjen oplyst og glødende (se billedet nedenfor).
Interessant nok betragter Johannes sig stadig som en voksen lærling på trods af at han er i 80'erne. Jeg var 10 år gammel, da jeg først brugte en smedje og havde glemt en masse fra dengang!

Jeg kom tilbage en uge senere med mit kamera, da lysforholdene var bedre, for at tage nogle billeder af selve båden, og det bedste er også vedlagt. Alt i alt en velbrugt tid og tak alle sammen for at vise mig rundt. Jeg kan stærkt anbefale et besøg.

De billeder, jeg tog, kan ses på min hjemmeside og kan udskrives på professionelle kunstprintere og papirer i udstillingskvalitet.

John Perry

https://nordlysprint.dk/collections/johnperrydk

Johannes i smedjen.

Foto: John Perry, Copyright: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Annonce

Sommerhusudlejning - Søg på tværs af bureauer og private

Lej sommerhus på Als med vores søgemaskine. Vi har samlet sommerhusene på Als fra både sommerhusbureauerne og private her på siden, så du hurtigt og let kan finde det sommerhus, der passer dig allerbedst.

Hjortspringbådens Laug

Adresse

Hjortspringbådens Laug
Dyvigvej 11
Holm
6430 Nordborg

 • E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 • Hjemmeside:
  hjortspring.dk
 • CVR: 31219647

Personligt

 • Persondata.
 • Cookies

Kontakt

 • Formand.
 • Kasserer.
 • Om hjemmesiden.

© Copyright 1997 - nu, Hjortspringbådens Laug.
Alt materialet på denne hjemmeside er omfattet af gældende lov om ophavsret.
Reglerne kan ses her.

Top