Medlemsmappen er vores dokumentation for den opnåede viden vi har fået gennem litteraturstudier, gennem vores netværk af specialister fra museer og universiteter, studier på Nationalmuseet i København og i dets afdeling i Brede (konservering). Ligeledes blev resultater af forsøg, fremstilling af mindre dele fra fundet noteret i Medlemsmappen.
Oprindeligt fik hvert nyt medlem deres egen kopi af Medlemsmappen og efterfølgende tilsendt opdateringer efterhånden som disse blev skrevet. Omkostningerne til dette blev dækket af medlemskontingentet. Efterhånden som portoen steg og steg, blev det en for stor belastning for laugets økonomi.
For at det store arbejde der er lagt i udarbejdelsen af Medlemsmappen ikke skulle gå tabt, bliver materialet hermed gjort tilgængeligt for alle.

Artiklerne i Medlemsmappen er fra studier af litteratur, forsøg med nødvendige teknikker for træbearbejdning samt beregninger for at forstå bådens egenskaber, der er ligeledes rapporter fra Nationalmuseets og vore forsøg med den færdige båds egenskaber.
Der er ligeledes artikler om ændringer af båden som et resultat af vore erfaringer, specielt hvor fundet ikke giver noget svar, f. eks. ved rorsystemerne. Der er også artikler om vedligehold af båden.

Som nævnt i Organisering opdeltes i et antal arbejdsgrupper (9). Et medlem fra hver gruppe rapporterede den første mandag i hver måned på et medlemsmøde om de opnåede resultater, således at alle blev orienteret.
Organisationsdiagram.
Organisationsdiagram.
Dokumenterne herunder er skannet fra vores fysiske dokumenter på papir. Originalerne er af meget forskellig udformning, nogle få er håndskrevet andre på skrivemaskine - de fantes engang - de fleste på computer-printer. Nogle i A4 portrætformat andre i landskabsformat.
Skanningen forsøges at udføres som en OCR-skanning (Optical Character Recognition), når det lykkedes, vil det være muligt at søge i teksten. Det vil blive forsøgt at få drejet teksten så den kan læses i normal opret siddende tilstand.
Efterhånden som dokumenterne er blevet skannet bliver de lagt ind i arkivet og linkene gjort aktive.
Alle linkene åbner som et PDF-dokument i et nyt vindue/fane.

Hjortspringbådens Laug

Adresse

Hjortspringbådens Laug
Dyvigvej 11
Holm
6430 Nordborg

  • E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Hjemmeside:
    hjortspring.dk
  • CVR: 31219647

Personligt

  • Persondata.
  • Cookies

Kontakt

  • Formand.
  • Kasserer.
  • Om hjemmesiden.

© Copyright 1997 - nu, Hjortspringbådens Laug.
Alt materialet på denne hjemmeside er omfattet af gældende lov om ophavsret.
Reglerne kan ses her.

Top